SPINVIS: VIER VERHALEN EN EEN DAG

MEI

17
VRIJDAG
Waar ?
AB, Brussel
Wanneer ?
17/05/2019  19:30
BRUSSEL • Voor hun ambitieuze muziektheaterproductie Kintsukuroi – die in 2014 op Oerol in première ging – werkten muzikant, componist en dichter Spinvis en multi-instrumentaliste en theatermaker Saartje Van Camp onder meer samen met Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn. De voorstelling was niet alleen een enorm succes, voor Spinvis was zijn eerste samenwerking met dansers en een choreograaf ook een ware ‘eyeopener’ die duidelijk smaakte naar meer.

Met de familievoorstelling VIER VERHALEN EN EEN DAG gaan Spinvis en Introdans in het voorjaar van 2019 een nieuw avontuur aan, waarbij Adriaan Luteijn (in samenwerking met Marlena Wolfe en de dansers) opnieuw de choreografie voor zijn rekening neemt. De muziek van Spinvis en Van Camp wordt live uitgevoerd.

In een voortdurend veranderend decor ontdekken drie muzikanten en twaalf dansers in VIER VERHALEN EN EEN DAG de grenzen van veiligheid en vrijheid. Ze bouwen muren, controleren elkaar met camera’s, ontsnappen, zoeken een plek om alleen te zijn en scheppen steeds een nieuwe wereld. Als alles uit elkaar valt, blijft één ding overeind: het onvoorspelbare van de liefde.

concept: Spinvis, Saartje Van Camp en Adriaan Luteijn

muziek/tekst: Spinvis, Saartje Van Camp en Ro Krauss

choreografie: Adriaan Luteijn, Marlena Wolfe, i.s.m. de dansers

decor: Thomas Rupert

lichtontwerp: Joep Vermeulen

publiek: u en ik